Jezikovne aplikacije za prave popotnike

Digitalni svet je s svojo dostopnostjo povsem spremenil naše navade. Ne glede na to, kje se nahajamo, imamo možnost izkoristiti številne zmogljivosti naših mobilnih naprav, ena izmed njihovih največjih prednosti pa so nedvomno aplikacije, zasnovane za najrazličnejše priložnosti. Ne samo, da lahko z njimi lovimo dnevne novice, izvajamo spletna naročila ali igramo mobilne igre, olepšajo nam lahko tudi našo popotniško izkušnjo. Pri odkrivanju novih držav je vselej priročno imeti na dosegu roke enostavna, informativna in hitra prevajalska orodja, popotniške jezikovne aplikacije. Sedaj, ko tehnologija kaže prve korake na poti k podiranju jezikovnih ovir, se je moč s pomočjo jezikovnih aplikacij že nekoliko enostavneje sporazumevati s pripadniki različnih kultur.  Četudi z njimi ne boste dosegali čudež, vam bodo pri najnujneših opravilih v tujih državah lahko v pomoč. Če se nikamor ne morete odpraviti brez vaše priročne naprave, potem bo tale zapis kot ukrojen za vas. 

Google Translate

 
Kot prvega na našem seznamu omenimo Googlov prevajalnik. Ne glede na to, da mu ne moremo zaupati resnejših nalog, je prevajalnik zelo dober v tem, kar počne. Tako lahko vanj vnašate besedila v 63 jezikih, izgovorjavo preverjate v slabi polovici njih, zaznal pa bo tudi vaš govor, in to v kar 17 jezikih. Aplikacija omogoča tudi shranjevanje predhodno prevedenih izrazov, ki jih je moč pregledovati tudi v trenutkih, ko ne morete dostopati do internetne povezave. Prenos naprave je brezplačen.
 

Vocre

 
Vocre predstavlja aplikacijo, ki za komunikacijo s svetom uporablja vaš glas, ne glede na to, kateri jezik govorite. Njegovo poslanstvo je omogočati realnočasovno večjezično sporazumevanje. Aplikacija zaznava vaš glas, vaše sporočilo spremeni v besedilno obliko ter jo prevedeno v obliki tekstovnega in zvočnega zapisa ponudi sogovorcu. Napravo enostavno obrnete in sporočilo bo že posredovano sogovorcu nasproti vas. Sporočilo vašega glasu je sposoben prevesti v 38 jezikov, v trgovini z aplikacijami pa boste morali zanj odšteti 4.99 EUR, če uporabljate iPhone oziroma 0,78 EUR, v kolikor vaša mobilna naprava teče na operacijskem sistemu Android.
 

Lonely Planet Fast Talk

 
Knjiga fraz je vodnik, ki zaprisega na jasnost in kvaliteto. Združuje na stotine hitro dostopnih fraz najpopularnejših svetovnih jezikov. Te so bile izbrane s strani avtorjev znane popotniške organizacije, za njih pa so pripravili tudi zvočne izvedbe pravilnih izgovorjav. Najbolj priljubljene si je moč shraniti tudi za poznejši ogled. Deluje tako, da si izberete frazo, katere prevod želite in aplikacija vam bo ponudila fonetično izgovorjavo ter zvočni posnetek. Zaradi tega je morda bolj aplikacija, ki vas bo učila in ne zgolj prevajala.