Učenje tujih jezikov

Dejali bi lahko, kolikor jezikov znaš, toliko veljaš. Potrebe po komuniciranju in poznavanju tujih jezikov so v današnjem globalnem svetu razvidne bolj kot kdajkoli. A učenje jezikov ni najlažje in rezultati niso takoj vidni. Starejši kot smo, manj se nam zdi verjetno, da se jih bomo kdaj naučili. A nagradimo pogum in voljo, zato smo pripravili pet točk, ki vam bodo pomagale pri učenju.

Beseda na dan

Morda se nam proces zdi dolgotrajen, a če si izposodimo znano misel, ki pravi zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, bo tudi pri jeziku naš besedni zaklad z vsakim dnem širši. Znano je, da je pri učenju jezika pomembno, da osvojimo dva tisoč osnovnih besed in fraz. Vsak dan si vzemite pet do deset minut časa ter se skušajte spomniti besed, ki ste se jih naučili, dodajajte jim tudi nove. Napredek bo očiten.

Tehnologija je zato, da vam pomaga

Na vašo pametno mobilno napravo si namestite aplikacijo za učenje jezika, tako jo boste lahko imeli vselej s seboj. Namesto da bi objokovali trenutke, ko se jezika ne morete učiti, izkoristite čas, ki vam je na voljo. Pričnete lahko z aplikacijami, kot sta Busuu in Memrise.

Vadite s prijateljem

Cilj jezika je sporazumevanje, zato je še posebej smiselno, če ga uporabljate pri pogovori. Poiščite si partnerja, s katerim se boste lahko pogovarjali in ki vam bo pomagal izboljšati jezikovne sposobnosti, vas motivirati ter dvigniti samozavest. Če se raje zadržujete doma, slednje ni nobena ovira, uporabite Skype.

Pomagajte si s filmi

V jeziku, ki se ga želite naučiti, je prav gotovo posnetih veliko filmov. Ob njihovem spremljanju se boste mimogrede in nehote naučili novih besed in izrazov.Poizkusite tudi z mobilnimi napravami. Na njih zamenjajte jezik ter ga odkrivajte korak po korak.

Obiščite splet

Na internetu lahko odkrijete veliko strani, ki vam bodo pomagale pri dodatnem učenju jezika. Uporabite Google in se podajte na pot jezikovnega odkrivanja.