Tudi Alkemist del 21. kolesarske dirke Po Sloveniji

 

Vse je nared! Ceste pripravljene, zaščitne čelade nastavljene, le še nekaj trenutkov nas loči od pričetka 21. kolesarske dirke Po Sloveniji, ko se bo ob 18. uri na Kongresnem trgu v boj za etapno zmago kot prvi s svojim dirkalnim kolesom pognal Italijan Gianluca Leonardi iz ekipe Area Zerro Pro Tem. Prva etapa na kronometer bo dolga 8.8 kilometrov, v vožnji na čas pa se bo z njo spopadlo kar 18. ekip iz dvanajstih držav, med njimi prvič tudi reprezentanca Slovenije.

06_tourslo

 

Trasa letošnje “slovenske pentlje”, po kateri se bo od četrtka, 19. junija, pa vse tja do nedelje, 22. junija gnalo preko sto kolesarjev, meri 514 kilometrov. Po ljubljanski preizkušnji se bodo kolesarji od Ribnice tako napotili proti Kočevju, tretjo etapo zaključili z zahtevnim vzponom na vrh Sv. Treh Kraljev, kolesarsko dirko pa pripeljali do konca v Novem mestu z razglasitvijo rezultatov na tamkajšnjem Glavnem trgu.

V prevajalski agenciji Alkemist bomo kot veliki športni ljubitelji tudi letos poskrbeli za nemoteno spremljanje štiridnevnega kolesarskega praznika za vse tuje obiskovalce, saj bomo v sodelovanju s portalom Planet Siol.net omogočili spremljanje dirke v živo tudi v angleškem jeziku. Alkemistov prevajalec bo poskrbel za sprotno prevajanje vsega poteka dogajanja na progi, ki se bo v časovnem zaporedju izpisovalo na omenjenem portalu. Njegov doprinos lahko spremljate na sledeči povezavi.

Alkemisti želimo vsem tekmovalcem veliko korajže, zdravega športnega duha in prepotrebne vzdržljivosti, ki jim bo pomagala prikolesariti do cilja. Srečno!