O podjetju

Alkemist je prevajalsko podjetje, ki pod svojo streho združuje jezikoslovce in jezikovne navdušence. Smo sinonim za prevajalsko odličnost in vrhunsko tolmačenje. Srčno radi sprejmemo vsak prevajalski izziv, ki nam ga zastavite. Dela se lotimo resno in profesionalno. Trudimo se, da so prevodi, ki vam jih izročimo, kakovostni in slovnično natančni. Naša odlika je med drugim tudi odzivnost, saj vam prevod oddamo v najkrajšem možnem času in se trudimo, da vas pri tem čim manj obremenjujemo. Kajti želimo biti vaš zanesljiv partner v procesu globalnega povezovanja.

Zapis imena prevajalskega podjetja Alkemist je ustrezen in ni povezan z besedo alkimija. Alkemist je stvarno lastno ime podjetja, ki ustreza navodilu 19. člena Zakona o javni rabi slovenščine (Uradni list RS, št. 86/04), kjer je navedeno, da je lahko ime podjetja tudi nova ali izmišljena beseda, kar Alkemist je. Potrebno je poudariti, da alkemisti nismo alkimisti, ki so s čarovnijo hoteli do bogastva, temveč smo ljudje in podjetje, ki s svojim predanim delom gradimo komunikacijske mostove, da bi se ljudje z vsega sveta bolje in lažje sporazumevali.

Značilnosti našega podjetja/znamke so:

  • prevajalska odličnost
  • strokovnost
  • odzivnost
  • zanesljivost
  • družbena odgovornost

Nastali smo iz okoliščin, ki jih je ustvaril proces globalizacije, zato se tudi sami globalno povezujemo. Sodelujemo s 577 prevajalci v 81 državah. Mreža naše prevajalske agencije seže v Maribor, Koper, Novo mesto, Kranj, Celje, Novo Gorico in drugam po Sloveniji.

Ker smo specializirani za balkanske jezike, imamo pisarne v prestolnicah Ljubljana, Zagreb in Beograd. V Zagrebu vas bo toplo sprejel naš sodelavec Kristijan Novak, vodja hrvaške prevajalske agencije Alkemist v Zagrebu, na srbskem trgu pa Marija Mirković in Marija Jestrić, ki sta del srbske ekipe Alkemista s pisarno v Beogradu.

Prevajalsko podjetje Alkemist dela za človeka in z ljudmi! Smo družbeno odgovorno podjetje, ki poleg skrbi za svoje deležnike pozornost nameni pomoči potrebnim. V tam namen smo ustanovili Fundacijo Alkemist, ki se financira samostojno iz naše dejavnosti, iz vsakega uspešno izpeljanega projekta. Torej, če sodelujete z nami, ste tudi vi del nečesa velikega in posredno pomagate pomoči potrebnim.

Narava našega dela je žal takšna, da z vami komuniciramo večinoma elektronsko, zato vas vabimo na kavo, da bi se lahko tudi osebno spoznali, vi pa bi si lahko naš način dela tudi pobliže ogledali. Sedež prevajalske agencije Alkemist je na Celovški cesti 32 v Ljubljani.

 

»Naša nagrada je vaše zaupanje in vaše zadovoljstvo ob koncu projekta.«
(Alkemisti)

 

Alkemist, prevajalske storitve, d. o. o.
Celovška cesta 32
1000 Ljubljana

Brezplačna številka: 080 777 777
Tel.: 01 51 41 678
Faks: 01 50 55 488
GSM: 040 77 77 02
E-naslov: info@alkemist.si
URL: www.alkemist.si

Davčna številka: SI 18558585
Matična številka: 3423328000