Prevajanje poslovnih besedil

Prevajanje poslovnih besedil predstavlja za prevajalca še posebej zahtevno nalogo. Ne samo, da mora zagotoviti slovnično pravilne prevode, marveč mora poznati tudi poslovni besednjak ter primerno rabo poslovne terminologije. Ponašati se mora s poglobljenim razumevanjem finančnega okolja, razumeti pa mora tudi različne poslovne koncepte, s katerimi podjetja vsakodnevno operirajo. Ker gre za besedila, ki vsebujejo veliko številčnih ter drugih vrst podatkov, prevajanje poslovnih besedil od prevajalca zahteva veliko zbranosti, natančnosti ter večkratnih vsebinskih pregledov, s pomočjo katerih je moč preprečiti morebitne napake. Pri nastopu pred poslovnimi partnerji sta nestrokoven pristop ter neustrezen prevod za podjetje namreč lahko nemudoma usodna. Rezultat slednjega predstavlja upad ugleda, kaj hitro pa lahko povzroči tudi poslovno škodo.

Prevajanje poslovnih besedil v prevajalski agenciji Alkemist

Prevajanje poslovnih besedil je zato priporočljivo prepustiti izkušenim prevajalcem, ki se ponašajo z ustrezno jezikovno strokovnostjo ter pridobljenim poslovnim znanjem. Posebnost prevajalske agencije Alkemist pri tem je, da v procese prevajanja vključujemo prevajalce iz vsega sveta, saj lahko tako prevode poleg namembnosti prilagodimo tudi okolju, v katerem se bodo ti uporabljali. V vsak prevod poslovnih dokumentov vključimo tudi pregledovalca, ki zagotavlja, da bo pripravljeno besedilo v tujem jeziku v popolni skladnosti z izvirnikom. Pri tem se v Alkemistu v skladu z etičnim in profesionalnim kodeksom zavezujemo k varovanju podatkov in zagotavljanju diskretnosti v času procesa prevajanja, kot tudi po njem. Z mrežo 577 strokovnih jezikoslovcev vam glede na zahtevnost projekta venomer priskrbimo ustreznega strokovno podkovanega prevajalca, ki bo za vas opravil prevajanje poslovnih besedil naslednjih tipov:

 
Za vprašanja, posvetovanja in naročila prevodov poslovnih dokumentov pokličite naše vodje projektov na brezplačno telefonsko številko 080 777 777 ali nam pišite na elektronski naslov info@alkemist.si.