Prevajanje ruščine

Ruščina velja za uradni jezik Ruske federacije, ki danes šteje približno 148 milijonov prebivalcev. Nekdanji jezik ruskega carskega imperija ter pozneje ustanovljene Sovjetske zveze, si je skozi zgodovino izboril primat najbolj razširjenega slovanskega jezika, ki ga danes govori približno 280 milijonov govorcev po vsem svetu. Ruščina velja tudi za enega izmed šestih uradnih jezikov Organizacije združenih narodov (OZN) in je eden izmed najbolj prevajanih jezikov na svetu.

Toda ta slovanski jezik, katerega prvi zapisi segajo v deseto stoletje našega štetja in v katerem so svoje mojstrovine beležili svetovni literati, kot denimo Tolstoj, Dostojevski, Gogolj, Puškin idr., ni zanimiv zgolj zaradi svoje zgodovine. Rusija kot čezcelinska država, ki se razteza kar čez 11 časovnih pasov, predstavlja tudi mogočen trg, ki ob svojem hitrem razvoju privlači mnoga podjetja, partnerje in investitorje. Tako vsak hip odpira nove poslovne priložnosti, pri čemer je učinkovito prevajanje ruščine lahko v veliko pomoč.

V prevajalski agenciji Alkemist  imamo dolgoletne izkušnje iz prevajanja ruščine, zato vam lahko vsak hip zagotovimo kakovostne prevode pravnih, finančnih, poslovnih, marketinških, medicinskih ali katerih drugih vrst besedil in dokumentov. Projekt glede na strokovnost in zahtevnost besedila dodelimo prevajalcu, ki se ponaša z odličnim razumevanjem vašega področja delovanja ter domuje v državi, kjer boste prevod uporabljali. V primeru večjih projektov z zelo kratkim rokom, prevajanje ruščine dodelimo večjemu številu izkušenih prevajalcev, ki pri procesu medsebojno sodelujejo, s čimer vam kvaliteten prevod lahko dostavimo v dogovorjenem roku.

 Z našo mrežo 577 jezikoslovcev, prevajalcev in strokovnjakov, lociranih po vseh predelih sveta, vam lahko vsak hip zagotovimo zanesljivo prevajanje ruščine. Za vprašanja in naročila pokličite naše vodje projektov na brezplačno telefonsko številko 080 777 777 ali nam pišite na info@alkemist.si. Na vašo željo vam bomo pripravili neobvezujočo ponudbo.