Prevajanje finančnih besedil

Sodelovanje s prevajalskim podjetjem pomaga plemenititi vaš denar ter vas povezovati z vašimi globalnimi partnerji. V času globalnega poslovanja globalno ne delujejo zgolj multinacionalke, košček tržnega deleža zunaj naših meja iščejo prav vsa podjetja. Na globalnem trgu vas bodo imeli za resnega igralca, v kolikor boste za seboj imeli zanesljivega partnerja za prevajanje finančnih besedil, ki bo vaša poročila in druge finančne dokumente prevajal natančno, kvalitetno in v zastavljenem času.

Prevajanje finančnih besedil se od države do države razlikuje

Pri globalnem povezovanju so najbolj odločilni ustrezni prevodi vseh finančnih besedil. V obzir moramo vzeti, da v vseh državah ne veljajo enaki računovodski standardi in zakoni, zato prihaja do velikih razhajanj pri razumevanju finančne terminologije. V Alkemistu se zavedamo, da je strokovno prevajanje finančnih besedil zahteven proces, zato poskrbimo, da se pomen s prevodom ohrani.

Vsaka država ima lastne računovodske standarde, ki se razlikujejo od države do države. Standardi so različni tudi v enako govorečih državah. V Sloveniji imamo Slovenski računovodski standard, ki se razlikuje od računovodskega standarda v Angliji, hkrati pa je popolnoma drugačen od računovodskega standarda v Združenih državah Amerike. Kljub podobnostim v jeziku, so termini drugačni.

S tem razlogom v Alkemistu najprej pregledamo vaše finančno poročilo in na podlagi le-tega izberemo najboljšega prevajalca, ki vaše besedilo prevede kvalitetno ter ustrezno.

Pri prevajanju finančnih strokovnih besedilih poskrbimo za konsistentno uporabo strokovnih terminov z orodji CAT in njihovimi spomini prevodov. Zagotavljamo vam, da bo prevajanje finančnih besedil za vas opravljeno strokovno, konsistentno in hitro, zato prevajanje finančnih poročil prepustite prevajalski agenciji Alkemist.

Strokovnost in zaupnost pri ravnanju s finančnimi dokumenti

Zavedamo se, da so finančni dokumenti velikokrat zaupne narave, zato skrbimo, da zaupnost ob prevajanju ohranimo.

Za strokovno prevajanje finančnih besedil izberemo naše najbolj preverjene sodelavce, ki z vašimi dokumenti ravnajo zaupno in se držijo navodil za ravnanje z zaupnimi dokumenti.

Vse informacije o prevodih finančnih besedil in neobvezujočo ponudbo dobite na info@alkemist.si ali brezplačni številki 080 777 777.