Atanaska Spasova,
vodja pisarne

"Ne prevajajo se zgolj besede, ampak tudi pomen."

Konsekutivno tolmačenje

konsekutivno tolmačenje
  Alkemistova tolmačka konsekutivno tolmači na seminarju Briana Tracyja.

Konsekutivno tolmačenje predstavlja obliko tolmačenja, kjer je tolmač neposredno ob govorniku in za njim tolmači po sklopih. Izvrsten kratkoročni spomin, sposobnost delanja hitrih zapiskov s posebnimi tolmaškimi znaki, odlične retorične sposobnosti so nepogrešljive sposobnosti konsekutivnih tolmačev. Prav tako morajo biti suvereni pri javnem nastopanju, saj tolmač največkrat stoji na odru ob govorniku pred občinstvom.

Tolmač se mora dobro seznaniti z dogodkom in področjem, ki ga pokriva, saj je ob zamiku, ki nastopi pri konsekutivnem tolmačenju,  zelo pomembno pravilno izluščiti sporočilnost govorčevih misli! Konsekutivno tolmačenje je primernejše za poslovne sestanke ali kosila, manjše skupine ljudi ter dogodke, ki niso časovno omejeni.

Včasih zadošča šepetano tolmačenje. Če je prevod namenjen le eni ali dvema osebama v dvorani, sedi tolmač poleg slušateljev in jim šepeta prevod.

Ker konsekutivno tolmačenje od tolmača zahteva, da stoji/sedi ob govorniku oz. slušatelju, oprema za tolmačenje ni potrebna. Če pa želite, vam lahko vseeno priskrbimo mikrofone, ozvočenje in druge pripomočke za zvočno spremljanje dogodka.

Pri naročilu tolmačenja in opreme vam pripravimo storitev na ključ, zato lahko vse skrbi prepustite nam. Prisluhnemo tudi vašim posebnim željam in potrebam na dogodku, npr. z avdio in video snemanjem dogodka.

Prvič naročate konsekutivno tolmačenje?

Za vse informacije se obrnite na Igorja Goršeta, vodjo tolmaških projektov, na brezplačno telefonsko številko 080 777 777 ali pišite na info@alkemist.si in svetoval vam bo pri izbiri načina tolmačenja ter vam pripravil neobvezujočo informativno ponudbo s posebnimi ugodnostmi.