Prevajalstvo

V prevajalski agenciji, ki smo jo poimenovali Alkemist, je naša osnovna dejavnost prevajalstvo, a naše poslanstvo je mnogo širše. Želimo si izboljšati globalno, medkulturno in poslovno komunikacijo in s tem okrepiti razumevanje do soljudi in raznolikosti sveta. Prevajanje besedil, lektoriranje, simultano ter konsekutivno tolmačenje ter sodni prevodi so naše dejavnosti, naša vizija pa je kakovostno, hitro in natančno opravljanje teh storitev. Sedež našega podjetja je na Obirski ulici 4 (Ljubljana), prevajalstvo, s katerim se ukvarjamo že vrsto let, pa je naš položaj utrdilo tudi na področju Srbije in Hrvaške.

Prevajanje besedil z razumevanjem širšega konteksta

Prevajalstvo oziroma prevajanje in tolmačenje zahteva izkušenega strokovnjaka, ki poleg pomena posameznih besed in stavkov razume tudi celoten kontekst besedila. Prevajalstvo je namreč dejavnost, ki od tistega, ki prevaja določeno besedilo, terja tudi poznavanje širšega kulturno-zgodovinskega ozadja tako izvornega kot ciljnega jezika. In to v Alkemistu pri prevajanju besedil vedno upoštevamo. Zaposlujemo namreč strokovnjake, ki so specializirani za določena področja in so do potankosti seznanjeni s temo, ki jo prevajajo. Le tako lahko prevajalstvo opravi svojo dolžnost: prevesti besedilo kakovostno in seveda jezikovno in pravopisno ustrezno. Redno prevajamo besedila z različnih področij, od leposlovja do strojništva, ekonomije, humanistike in računalništva do marketinga, kulinarike in prava.

 

Prevajalstvo Alkemist in sodni prevodi

V naši ponudbi je tudi posebno zahtevna različica prevajanja besedil – sodno overjeni prevodi. Takšno prevajanje lahko opravljajo le sodno zapriseženi prevajalci, saj prevedeni dokument velja kot uradni dokument, ki je sodno overjen, zato boste spričevala, potrdila o nekaznovanosti, potne liste, pooblastila, pogodbe in podobne dokumente zlahka uporabljali kjer koli, na uradih doma in po svetu. V prevajalski agenciji Alkemist Ljubljana prevajalstvo razumemo ne le kot posel, temveč predvsem kot naše poslanstvo, s katerim olajšamo medosebno komunikacijo. To pa je za kakovostno prevajalstvo bistvenega pomena. Zagotovite si hitro, zanesljivo in kakovostno prevajanje, s katerim svojim strankam vedno znova dokazujemo, da smo prava izbira.