Prevajanje srbščine

Republika Srbija velja za državo z bogato in pestro zgodovino. Ali ste vedeli, da so v Srbiji urarstvo poznali kar 600 let pred Švicarji? Krivci so tudi za znameniti izraz vampir, ki orisuje bledopolto mitološko bitje z neukrotljivo slo po krvi in ki je povsem preplavilo popularno kulturo. 

Srbščino po svetu danes govori preko 12 milijonov govorcev, zaradi svoje razširjenosti pa je tudi prevajanje srbščine vse pogosteje iskana dejavnost. Kot uradni jezik jo priznavajo v Srbiji ter Bosni in Hercegovini, za priznani manjšinski jezik pa velja v Črni gori, na Hrvaškem, Romuniji, Makedoniji in na Madžarskem. Vse od razpada Jugoslavije je srbščina samostojni jezik, ki tako kot sorodna hrvaščina prinaša svoje specifičnosti in jezikovne zakonitosti, kot denimo uzakonjeno pisavo, cirilico. Poleg cirilice je v Srbiji v veliki rabi tudi latinica, pri čemer velja omeniti, da se lahko večina Srbov sporazumeva v obeh, pa vendar je cirilica z letom 2006 zaradi svoje dolge zgodovine postala uradna pisava Republike Srbije, latinica pa na uradno potrditev še vedno čaka .

V prevajalski agenciji Alkemist zagotavljamo prevajanje srbščine v oziroma iz 110 svetovnih jezikov, pri čemer smo še posebej specializirani za prevajanje balkanskih jezikov. Razpolagamo s široko mrežo srbskih prevajalcev, ter tako pokrivamo najrazličnejša področja prevajanja, med katerimi velja izpostaviti, tehnologijo, znanost, pravo, ekonomijo, oglaševanje in marketing ter druge strokovne prvine. S našo pisarno v Beogradu smo že vrsto let prisotni tudi na srbskem tržišču in sodelujemo z široko mrežo domačih podjetij in tujih multinacionalk. Tako vam lahko z bogatimi prevajalskimi izkušnjami pomagamo tudi pri lokalizaciji.

Vse naše prevajalske naloge prepuščamo izkušenim prevajalcem srbščine, ki jih za projekte izbiramo glede na zahtevnost in strokovnost besedila. Pri tem zagotavljamo, da bo prevod ohranil vse lastnosti izvirnika, z dodatnim lektorjevim pregledom pa poskrbimo za izničitev morebitnih napak, ki se lahko primerijo pri prevodu. 

Vsa morebitna vprašanja in naročila lahko naslovite na brezplačno telefonsko številko 080 777 777  ali email naslov info@alkemist.si. Alkemistove projektne vodje vam bodo za prevajanje srbščine zagotovile najprimernejšo ponudbo.