Evropski sklad za regionalni razvoj

O podjetju

Alkemist je prevajalsko podjetje, ki pod svojo streho združuje jezikoslovce in jezikovne navdušence. Smo sinonim za prevajalsko odličnost in vrhunsko tolmačenje. Srčno radi sprejmemo vsak prevajalski izziv, ki nam ga zastavite. Dela se lotimo resno in profesionalno. Trudimo se, da so prevodi, ki vam jih izročimo, kakovostni in slovnično natančni. Naša odlika je med drugim tudi odzivnost, saj vam prevod oddamo v najkrajšem možnem času in se trudimo, da vas pri tem čim manj obremenjujemo. Želimo biti namreč vaš zanesljiv partner v procesu globalnega povezovanja.

Zapis imena prevajalskega podjetja Alkemist je ustrezen in ni povezan z besedo alkimija. Alkemist je stvarno lastno ime podjetja, ki ustreza navodilu 19. člena Zakona o javni rabi slovenščine (Uradni list RS, št. 86/04), kjer je navedeno, da je lahko ime podjetja tudi nova ali izmišljena beseda, kar Alkemist je. Treba je poudariti, da alkemisti nismo alkimisti, ki so s čarovnijo hoteli do bogastva, temveč smo ljudje in podjetje, ki s svojim predanim delom gradimo komunikacijske mostove, da bi se ljudje z vsega sveta bolje in lažje sporazumevali. Značilnosti našega podjetja/znamke so:

  • prevajalska odličnost,
  • strokovnost,
  • odzivnost,
  • zanesljivost,
  • družbena odgovornost.

Nastali smo iz okoliščin, ki jih je ustvaril proces globalizacije, zato se tudi sami globalno povezujemo. Sodelujemo s 577 prevajalci v 81 državah. Mreža naše prevajalske agencije seže v Maribor, Koper, Novo mesto, Kranj, Celje, Novo Gorico in drugam po Sloveniji.

Ker smo specializirani za balkanske jezike, imamo pisarne v prestolnicah Ljubljana, Zagreb, Beogradu in Pragi.

Prevajalsko podjetje Alkemist dela za človeka in z ljudmi! Smo družbeno odgovorno podjetje, ki poleg skrbi za svoje deležnike pozornost nameni pomoči potrebnim. V tam namen smo ustanovili Fundacijo Alkemist, ki se financira samostojno iz naše dejavnosti, iz vsakega uspešno izpeljanega projekta. Torej če sodelujete z nami, ste tudi vi del nečesa velikega in posredno pomagate pomoči potrebnim.

Narava našega dela je žal takšna, da z vami komuniciramo večinoma elektronsko, zato vas vabimo na kavo, da bi se lahko tudi osebno spoznali, vi pa bi si lahko naš način dela tudi pobliže ogledali. Sedež prevajalske agencije Alkemist je na Derčevi ulici 1b v Ljubljani.

Prevajalska agencija
Prijavite se in bodite obveščeni o vseh novostih.
Soglasje lahko kadar koli prekličete prek povezave, ki je navedena na koncu vsakega obvestila. V primeru preklica bomo vse zbrane osebne podatke izbrisali. Za podrobnejše informacije preberite našo politiko zasebnosti.