Evropski sklad za regionalni razvoj
Tolmačenje

Premostite jezikovne ovire

Tolmačimo simultano, konsekutivno, šepetano in znakovno, in sicer na poslovnih sestankih, seminarjih, tiskovnih konferencah in državnih protokolarnih dogodkih v 19 evropskih državah.

Spletno naročilo Stopite v stik z nami
Tolmačenje
Tolmačenje

Premostite jezikovne ovire
v 110 jezikih

Se odpravljate na pot v državo, katere uradnega jezika ne govorite? Pričakujete obisk pomembnega funkcionarja in bi se z njim radi nemoteno sporazumevali?
Simultani, konsekutivni in znakovni tolmači prevajalske agencije Alkemist vam lahko na vaših poslovnih srečanjih/sestankih, seminarjih, poslovnih, novinarskih in drugih konferencah ali protokolarnih dogodkih hitro priskočijo na pomoč.
Ker lahko po potrebi z vami potujejo v kar 19 evropskih držav, so vaša desna roka pri vseh pogovorih, pogajanjih ali predavanjih, ki vas čakajo.
Potrebujete pomoč Alkemistovih tolmačev?
Sporočite nam, kako vam lahko pomagamo!

Simultano tolmačenje

Gre za obliko tolmačenja, pri kateri tolmač sedi v zvočno izolirani tolmaški kabini in poslušalcem prek brezžičnih slušalk v realnem času podaja vsebino.
Ker simultano tolmačenje zahteva veliko zbranosti — tolmači morajo v realnem času prisluhniti vsebini, si delati zapiske, izbirati pravilno terminologijo in predvsem tolmačiti —, posamezno jezikovno kombinacijo vedno tolmačita dva tolmača, ki se po tolmaških standardih izmenjujeta na vsakih 15 do 20 minut.
A brez skrbi, Alkemistovi tolmači so izredno izkušeni in bodo zlahka kos vsakemu tolmaškemu izzivu.
Skupaj s tolmači pa vam lahko na pomoč priskoči tudi Alkemistova tehnična ekipa in na vašem dogodku zagotovi tolmaške kabine, diskusijske enote, slušalke in drugo visokokakovostno tolmaško opremo za nemoten potek srečanja.

Konsekutivno tolmačenje

Pri konsekutivnem tolmačenju tolmač stoji neposredno ob govorniku in podano vsebino tolmači po sklopih.
Izvrsten kratkoročni spomin, sposobnost delanja hitrih zapiskov s posebnimi tolmaškimi znaki, odlične retorične sposobnosti in suverenost pri javnem nastopanju so nepogrešljive odlike Alkemistovih konsekutivnih tolmačev.
Pri konsekutivnem tolmačenju dodatna tolmaška oprema navadno ni potrebna. Če za srečanje potrebujete mikrofone in slušalke ali bi radi njegov zvočni oz. video posnetek, pa vam bo naša tehnična ekipa z veseljem priskočila na pomoč.

Znakovno tolmačenje

V Alkemistu lahko najamete tudi specializirane tolmače, ki so vešči znakovnega jezika in na vaših dogodkih, konferencah ali pri prenosih v živo tolmačijo za gluhe in naglušne osebe.

Oprema za tolmačenje

Nudimo najsodobnejšo opremo za tolmačenje.

Oglejte si našo ponudbo opreme

Kaj o nas pravijo drugi?

Zadovoljni smo s sodelovanjem s podjetjem Alkemist. Predvsem bi radi izpostavili visoko strokovnost v odnosu do strank ter hitrost opravljene storitve, kar je danes vsekakor pomemben dejavnik v poslovnem svetu.
Že več let zapored redno sodelujemo s prevajalsko agencijo Alkemist. Za našo dejavnost komunikacijskega svetovanja ter za kakovost Pristopovih storitev za naročnike je namreč zelo pomembna tudi kakovost storitev podizvajalcev. Zato cenimo zavzetost sodelavcev Alkemista za kakovostno opravljeno delo, odzivnost in prilagodljivost, saj tudi oni pripomorejo k naši kakovosti.
Prevajalsko agencijo Alkemist lahko opišemo z besedami: odzivnost, zanesljivost in kakovostne storitve, s katerimi smo zelo zadovoljni.
Z navedenim potrdilom potrjujemo, da smo bili s storitvami in načinom dela ekipe Alkemist, prevajalske storitve, d.o.o., zelo zadovoljni. Zlasti bi izpostavili njihovo odzivnost, zanesljivost in profesionalni pristop ter korektno komunikacijo in sodelovanje z nami.
Z vašimi storitvami smo zelo zadovoljni. Hitri, odzivni, prevod predate do roka. Bravo.
Naše sodelovanje Alkemistom ocenjujemo kot zelo kakovostno, saj prevode opravijo z veliko natančnostjo in vedno v dogovorjenem roku. Za besedila interne narave so prav tako vzpostavili terminološko bazo, tako da so prevodi tudi terminološko ustrezni in poenoteni, kar kot naročniki zelo cenimo. Njihove kapacitete so zadostne, da prevzamejo tudi daljše in kompleksnejše prevode, ki jih občasno potrebujemo v zelo kratkih rokih. Z vidika uporabnika nam je všeč tudi novi sistem za izmenjavo datotek Plunet, s pomočjo katerega lahko v kateremkoli trenutku spremljamo napredek prevoda. Nazadnje bi želeli pohvaliti prijaznost in odzivnost ekipe projektnih vodij.
Sodelujemo že vrsto let. Prevajalsko agencijo Alkemist odlikujejo točnost, profesionalnost in kakovostno opravljeno delo.
Z Alkemistom sodelujemo že več let. Pri njih lahko vse dobimo na enem mestu: prevode v kateri koli jezik, sodne prevode, lekturo. So hitri, prilagodljivi, besedila so kakovostno prevedena. Z njihovimi storitvami in prijaznim odzivom smo zelo zadovoljni.
V veselje mi je sodelovati z agencijo Alkemist. Vedno so zanesljivi, zelo hitri in izjemno prijazni.
So odziven in zanesljiv partner. Ekipa prevajalcev je hitro osvojila avtomobilski jezik. Glede na vrsto prevoda se vedno trudijo, da izberejo prevajalca, ki mu tematika najbolj leži.
S Prevajalsko agencijo Alkemist smo sodelovali že večkrat, saj vedno znova ugotavljamo, da nudijo najboljšo izvedbo storitev za ugodno ceno. Pri delu so se vedno držali zastavljenih rokov in s tem naročniku omogočili brezskrbno in nemoteno poslovanje s poslovnimi partnerji ter izpolnjevanje njegovih obveznosti do drugih. Prav zato upamo in želimo, da se bo tako sodelovanje na enak način nadaljevalo tudi v prihodnje.
Pohvalne besede, ki opišejo naše zadovoljstvo z vami, so: hitro, natančno, korektno in točno.
Strokovnost v vseh pogledih!
Prevajalsko podjetje Alkemist se lahko pohvali z mnogimi prednostmi, ki so temelj visokostrokovne izvedbe storitev: hitra odzivnost, natančnost, odličnost poznavanja specifike posameznih dejavnosti in kontekstualno razumevanje. Strokovnost dopolnijo še s prijaznostjo celotne ekipe.
S storitvami podjetja Alkemist smo zadovoljni; izvedene so strokovno in v dogovorjenih rokih. Pohvala osebju in strokovnim sodelavcem.
Prevajalska agencija Alkemist je zanesljiv in odgovoren partner. Njihova strokovnost je na visokem nivoju, njihovi prevajalci so hitri in ažurni, zato z navedeno agencijo redno sodelujemo.
S storitvami podjetja Alkemist smo zadovoljni, saj nam v dogovorjenih rokih zagotavljajo strokovne prevode.
S prevajalsko agencijo Alkemist sodelujemo že nekaj let. Agencija se hitro odziva na naša naročila ter storitve opravi pravočasno, v dogovorjeni kvaliteti in količini.
Varuh človekovih pravic RS je v sodelovanju s Svetom Evrope 17. in 18. 4. 2018 pripravil mednarodno konferenco v počastitev 10. obletnice delovanja Državnega preventivnega mehanizma v Sloveniji. Visoka strokovnost in fleksibilnost ponudnika opreme za tolmačenje in prevajanje sta omogočili, da je bila izvedba skladna z načrtovanim in realizirana na visokem nivoju zahtevnosti za mednarodne dogodke.
S tolmačenjem in najemom opreme pri podjetju Alkemist smo bili izredno zadovoljni. Njihov profesionalni odnos in pa kvaliteta simultanega tolmačenja sta nesporno pripomogla k uspešni izvedbi dogodka, brez kakršnihkoli tehničnih zapletov. Njihove storitve vsekakor toplo priporočamo!
Iz izkušenj lahko potrdimo, da je bilo opravljeno delo strokovno in profesionalno ter zelo odzivno. Saj veste: čas je denar.
V Alkemistu so vedno zelo hitri in kakovostni. Z njihovim delom smo bili zelo zadovoljni. Priporočamo!
Glavne koristi, ki nam jih omogoča Alkemist, so: hitra odzivnost, preprostost v komunikaciji, prijaznost in ne nazadnje primerne cene. Zelo smo zadovoljni s sodelovanjem.
Najbolj smo zadovoljni s fleksibilnostjo, hitro odzivnostjo, osebnim pristopom in kakovostno storitvijo. Za Alkemista se odločamo zaradi primerne cene in ustreznega pristopa.
Za prevajalsko agencijo Alkemist smo se odločili na podlagi priporočila. Njihova prednost je hitra odzivnost!
Naša izkušnja z Vami je odlična. Pokazali ste nam strokovnost in pozornost. Všeč nam je, da vedno poskušate ustreči naročniku, tudi takrat, kadar gre za nujne zadeve in so izvedbeni roki zelo kratki. Dobro je tudi to, da ste zelo odzivni, npr. pri preverjanju pravilnosti prevodov, s katerimi se pri svojem delu večkrat srečujemo. In še to – všeč nam je, da je v ceno vključena tudi lektura besedil.
Pri Prevajalski agenciji Alkemist nam je najbolj všeč, da se z njimi lahko glede vsega dogovorimo. So dobro odzivni in hitri ter kakovostno opravijo storitev.
Odzivnost Prevajalske agencije Alkemist nas je navdušila. Storitve so vedno opravili kakovostno in izjemno hitro. Zelo jih priporočamo!
Pohvaliti moramo profesionalno izvedene storitve v preteklem obdobju. S prevodi naših edicij, ki jih predstavljamo na tujih tržiščih, smo izjemno zadovoljni. Ob večjih dogodkih smo sodelovali tudi s simultanimi prevajalci iz Alkemista. Le-ti so se izkazali kot popolni profesionalci.
Za Alkemist smo se odločili, ker so bili njihovi sodelavci edini sposobni zagotoviti prevode strokovnih tehničnih besedil v slovenski in hrvaški jezik. S storitvami agencije Alkemist smo zadovoljni. Skupaj smo uspeli prevesti največji katalog kakovostnega orodja v Sloveniji in na Hrvaškem.
S prevajalsko agencijo Alkemist smo začeli sodelovati pred letom dni. Od takrat naprej se za vsak prevod obrnemo le nanje. Njihove značilnosti so: profesionalnost, natančnost, kakovost in zanesljivost. Prepričani smo, da bodo s takim odnosom do dela in strank kmalu najpomembnejša prevajalska agencija v Sloveniji.
Sodelovanje med Seminarno Ljubljana in Alkemistom poteka že od leta 2009. Cenimo njihovo zanesljivost, odzivnost in organiziranost. Storitve, ki jih za nas opravijo so bile vedno kakovostne in izpeljane v dogovorjenem roku.
So naš zanesljiv partner pri prevajanju in lekturi besedil. Prevajajo od poljudnih do zelo strokovnih vsebin. Ker nam vedno primanjkuje časa, sta odzivnost in kakovost prevodov ključni značilnosti, Alkemist pa logična izbira.
V Sportini z razlogom že vrsto let sodelujemo z Alkemistom. Strokovni in popolni prevodi v vse želene jezike ter hiter odziv so glavni argumenti pri našem izboru. Prilagodljivost vsakršnim zahtevam in prijazen odziv na vsako našo željo predstavljata dodano vrednost, ki jo danes redko najdemo v poslovnem svetu, pri delu Alkemista pa je stalnica.
Pri prevajalski agenciji Alkemist smo našli partnerja, ki nam pomaga pri doseganju naših ciljev. Zelo smo zadovoljni z odzivnostjo in s široko ponudbo, saj nam to omogoča prihranek časa in ažurno nastopanje na našem trgu. Pristna komunikacija, obojestranski dialog in prijaznost osebja so samo še dodatna potrditev naše izbire. Prepričani smo, da bomo sodelovanje nadaljevali.
Podjetje Alkemist je vedno prisotno in nam pomaga pri organizaciji naše vsakoletne Strateške konference o trgovini, na kateri gostimo tuje strokovnjake, zato je kakovostno tolmačenje pri strokovnih temah za naš dogodek bistvenega pomena.
Zakaj sodelujemo s prevajalsko agencijo Alkemist? Ker so prijazni in usmerjeni h kupcu.
Agencija Alkemist se nemudoma odzove na vse potrebe naročnikov, njihove storitve so opravljene ekspresno, kontaktno osebje je vseskozi zelo prijazno in delo je več kot korektno opravljeno.
Alkemistova odzivnost je vzorno hitra. Storitve so kakovostne. Pri Assistance CORIS kot imetniku certifikata za standard kakovosti ISO 90012000 kakovost dela naših poslovnih partnerjev vselej skrbno pretehtamo. Preverjeno ima Alkemist krepko prednost pred konkurenco.
Prevajalska agencija Alkemist nas je prepričala s svojo hitrostjo in kakovostjo prevodov ter tako postala naš priljubljeni partner pri prevodih v številne svetovne jezike. Prijazna in strokovna ekipa pa je pika na i odličnemu sodelovanju.
Prevajalska agencija Alkemist nam že vrsto let zagotavlja kakovostne in natančne prevode. Cenimo hitro odzivnost in striktno spoštovanje dogovorjenih rokov, kar je za nas zelo pomembno.

Potrebujete hiter prevod?

Na drugi strani te spletne strani že čakajo prevajalci in le minutka je potrebna, da jih spravite v pogon!

Potrebujete zahtevnejšo storitev?

Če so želje glede na količino ali vsebino prevodov zahtevnejše, nas kontaktirajte, da se pogovorimo.

Pokličite na 080 777 777
Prijavite se in bodite obveščeni o vseh novostih.
Soglasje lahko kadar koli prekličete prek povezave, ki je navedena na koncu vsakega obvestila. V primeru preklica bomo vse zbrane osebne podatke izbrisali. Za podrobnejše informacije preberite našo politiko zasebnosti.

Nastavitve piškotkov

  • Zahtevano
  • Analitika
  • Oglaševanje

Prikaži podrobnosti