Evropski sklad za regionalni razvoj
O PODJETJU

Spoznajte ekipo

Naše pisarne: Ljubljana Zagreb Beograd Praga
Lola Novaković
Lola Novaković
Ko je postala absolventka študija Splošnega jezikoslovja na Filološki fakulteti Univerze v Beogradu, je Lolo ljubezen do italijanščine popeljala na študij ekonomije na Univerzi v Trstu, kjer je ta jezik izpopolnila, pridobila pa je tudi veliko znanja s področja financ in na ta način združila prijetno s koristnim. Poleg italijanščine obvlada tudi angleški jezik. Čeprav je šele na začetku kariere, Lola kaže neverjeten občutek za medčloveške odnose in organizacijo dela. V Alkemistu je lahko združila svoji ljubezni do jezikoslovja in ekonomije.
V prostem času rada bere, saj je z branjem prebivalka različnih krajev sveta hkrati, celo Joyceovega Dublina.
Ema Bonifačić
Ema Bonifačić
Ema je v zagrebško pisarno prvič stopila še kot študentka leta 2019, ko je opravljala strokovno prakso. Že takrat sta jo vedrina celotne ekipe in dinamičnost dela vodje projektov tako prevzeli, da se je tja vrnila takoj po končanem študiju angleškega jezika in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Zagrebu. Znanje italijanščine in nemščine, ki ga je nadgrajevala v poletnih mesecih, preživetih na različnih delovnih mestih v turizmu, bo vsekakor poglobila, takoj ko bo ujela kratek predah od knjig, ki jih z užitkom požira.
Vanja Tošić
Vanja Tošić
Vanja se je po več kot šestih letih izkušenj s strankami leta 2021 pridružila beograjski ekipi podjetja Alkemist kot Account Manager. Kariero je začela pri srbskem nacionalnem letalskem prevozniku, kjer je imela priložnost spoznati in sodelovati z ljudmi z vsega sveta. Pri tem je razvila spretnosti za najboljše obvladovanje situacij in izkazalo se je, da je Alkemist odlična izbira za združitev njenih izkušenj s prevajanjem in zanimanjem za tuje jezike. Vanja rada poskrbi, da se ljudje v njeni družbi počutijo prijetno, kar je še posebej uporabno pri delu v projektih z novimi strankami. Umetnost je njena skrita strast. Ta ji pomaga najti nekaj lepega v vsem, tudi v delovnem okolju, ki z njo postane ustvarjalno in zanimivo. Zaradi dosedanjih izkušenj pri delu s strankami, pozitivne naravnanosti, prijaznosti in spretnosti reševanja problemov je odlična pridobitev podjetja Alkemist.
Teja Jakoš
Teja Jakoš
Po končanem študiju angleškega in španskega jezika na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ter izmenjavi v Španiji je Tejo poklicna pot vodila v industrijo srečanj in dogodkov, kjer je sodelovala pri organizaciji številnih domačih in mednarodnih dogodkov. Po treh letih se je odločila za vrnitev h koreninam in tako se je kot vodja prevajalskih projektov leta 2021 pridružila Alkemistovi ekipi v Ljubljani. Vloga vodje projektov ji je pisana na kožo, saj združuje dve njej ljubi področji – organizacijo in jezike. Veseli se vsakega izziva in ne odneha, dokler naročnik ni maksimalno zadovoljen s prevodom. Teja s peko sladic poskrbi, da v pisarni nikoli nismo popolnoma pripravljene na »summer body« (česar ji v resnici niti ne zamerimo).
Nina Hočevar
Nina Hočevar
Nino je navdušenje nad tujimi jeziki in kulturami vodilo v študij prevajanja angleškega in francoskega jezika, med katerim je poleg teorije pridobivala tudi praktične izkušnje kot prevajalka in popotnica po evropskih deželah. Po končanem študiju se je preizkusila še v organizacijskih vodah ter kot izkušena prevajalka in vodja projektov naposled le našla pot tudi v našo pisarno. Zdaj bdi nad kakovostjo in tehnološko izpopolnjenostjo prevajalskih procesov, da bo vaša uporabniška izkušnja še boljša kot sicer.
Slađana Ćetojević
Slađana Ćetojević
Vodja poslovanja in prodaje v pisarni Ljubljana
alkemist@alkemist.si
+386 82 80 38 50
Slađana Ćetojević se je ekipi Alkemist pridružila leta 2017 in vse od takrat uspešno skrbi za zadovoljstvo strank. Zaradi veselja do dela z ljudmi se je vpisala na Visoko šolo za turizem v Portorožu, na kateri je nadgradila svoje komunikacijske in organizacijske sposobnosti. Z novim znanjem in energijo se je sprva odlično znašla v vlogi Business Developerja, kjer je skrbela za pripravo ponudb in naročil, komunikacijo med naročniki in vodji projektov ter pridobivanje novih strank. Zaradi predanega dela in izkazanih sposobnosti pa je s septembrom 2021 stopila še stopnico višje ter prevzela vodenje poslovanja in prodaje v ljubljanski pisarni Alkemista. Slađana uživa v novih izzivih, ki se pojavljajo v vsakodnevnih situacijah ter v stiku s strankami, ki ji zaradi njene pozitivne naravnanosti zaupajo in z njo z veseljem sodelujejo.
Igor Gorše
Igor Gorše
Vodja tolmaškega oddelka
igor.gorse@alkemist.si
+386 40 777751
Igor Gorše je strokovnjak za tehnično izvedbo simultanega tolmačenja. Zanimanje za tehniko, predvsem za finomehaniko in elektroniko, ga spremlja in usmerja že od malih nog. Tako je iz policijskih vrst pristal v svojem najljubšem delovnem okolju, prepredenem z žicami in najrazličnejšimi aparaturami. Igor skrbi za tehnično podporo na vseh naših tolmaških dogodkih in naročnikom z veseljem pomaga pri raznolikih zagatah in tehničnih problemih.
Maja Grgasović
Maja Grgasović
Po koncu študija francoskega in angleškega jezika in književnosti ter izpopolnjevanju veščin na Generalnem direktoratu za prevajanje pri Evropski komisiji je Maja začela svojo poklicno pot kot prevajalka, osredotočena na prevajanje za institucije Evropske unije. A kmalu je bila pripravljena na nove izzive, zato se je leta 2018 z velikim navdušenjem pridružila Alkemistovi ekipi v Zagrebu kot vodja projektov. V svojem delu nadvse uživa, saj ima vsak dan priložnost, da dokaže svoje organizacijske veščine, najraje pa išče nove načine, da preseže želje in pričakovanja naročnikov. Poleg svojega predanega opravljanja dela pa Maja z nenehnimi duhovitimi opazkami prav tako prispeva k pozitivnemu vzdušju v pisarni.
Nina Andrijata
Nina Andrijata
Maja 2015 smo v zagrebški pisarni odprli novo delovno mesto – poslovna sekretarka – zato se je naša ekipa razširila z Nino Andrijata, ki je s svojimi dolgoletnimi računovodskimi izkušnjami znatno pripomogla k organizaciji administrativnega dela naše prevajalske agencije. In medtem ko vsi zavijamo z očmi, ko se je treba ukvarjati z administracijo in dokumentacijo, Nina v tem naravnost uživa in komaj čaka na nov izziv, ki ga bo treba vnesti v eno od njenih tisočih Excelovih tabel. Tako je, naša Nina je pravi »Excel addict«! :) A ker v Alkemistu spodbujamo, da vsak posameznik razvija svoj potencial in je za svoj prispevek ekipi tudi nagrajen, Nina kot poslovna sekretarka ni dolgo vztrajala, saj je septembra 2017 napredovala v vodjo financ celotne skupine Alkemist.
Anamarija Guć
Anamarija Guć
Anamarija se je Alkemistovi ekipi v Zagrebu pridružila leta 2019, po končanem študiju španskega in nizozemskega jezika in literature ter dolgoletnem delu na različnih področjih jezikovne industrije. Svojo ljubezen do jezikov, prevajanja, organizacije, zagotavljanja kakovosti in željo po učenju združuje pri opravljanju svojega dela kot vodja projektov. Pri delu jo še posebej veseli, ko po dobro opravljenem projektu, zazna zadovoljstvo naročnikov in zunanjih sodelavcev. V prostem času pogosto gleda kriminalke, lahko pa jo srečate tudi v baletnem ali joga studiu.
Marija Jestrić
Marija Jestrić
Direktorica mednarodne prodaje
marija.jestric@alkemist.rs
+381 11 30 37 540
Marija je septembra 2021 prevzela mesto direktorice mednarodne prodaje v družbi Alkemist, ki prinaša  komercialno vodenje vseh naših pisarn. Odlikujejo jo bogate izkušnje in vrhunski prodajni rezultati, ki jih je pred položajem direktorice dosegala na mestu Business Developerja v Alkemistu – tu se je izjemno izkazala pri pridobivanju novih strank, skrbi za potrebe obstoječih ključnih strank, vodenju usposabljanja novih zaposlenih v prodajnem oddelku ter uvajanju inovativnih pristopov k pogajanju in prodaji. Marija je med desetletno kariero v Alkemistu uspešno sodelovala tudi pri vzpostavitvi verige vrednosti, da bi izboljšala upravljanje s ključnimi strankami, optimizirala poslovne rezultate in dvignila raven zavesti o našem podjetju. Izjemno je ponosna na odlično sodelovanje s številnimi velikimi podjetji s področij avtomobilske, tobačne, farmacevtske, bančne in tehnološke industrije.
Lea Magdić
Lea Magdić
Lea se je po delu v prodaji in prevajalski industriji zagrebški pisarni Alkemist pridružila leta 2017. Svoje organizacijske sposobnosti, ljubezen do jezikov, prevajanja in dela z ljudmi je v Alkemistu združila v delu vodje projektov, kjer so njene glavne naloge prepoznavanje potreb naročnika, upoštevanje rokov in vodenje kakovosti. Diplomirala je iz angleščine in portugalščine na Filozofski fakulteti v Zagrebu, nato pa svoje znanje izpopolnjevala na Univerzi v Portu. V času študija se je poleg angleščine in portugalščine učila tudi nemščine, španščine in francoščine, seznam jezikov pa namerava v prihodnosti še razširiti.
Marija Mirković
Marija Mirković
Marija je svojo kariero v Alkemistu začela leta 2006 kot vodja pisarne. Delala je pri vzpostavitvi in strateškem razvoju poslovanja Alkemista v Republiki Srbiji. S svojim znanjem, potrpežljivostjo in prejšnjo delovno izkušnjo, ki jo je pridobila na področju trženja in organizacije, je ob previdno izbranem timu, ki se je nenehno večal, Mariji uspelo start up podjetje, Alkemist Beograd, pripeljati do ravni, na kateri je danes, ko sta visoka kakovost storitve in profesionalnost postali sopomenki za poslovanje Alkemista.
Marija je postala direktorica pisarne Alkemist Beograd leta 2016, leta 2017 pa je prevzela še funkcijo direktorice pisarne Alkemist Praga. Diplomirala je na Fakulteti za organizacijske vede, Univerze v Beogradu.
Vedno iščemo strokovnjake za jezik.
Se nam želite pridružiti?
Prijavite se in bodite obveščeni o vseh novostih.
Soglasje lahko kadar koli prekličete prek povezave, ki je navedena na koncu vsakega obvestila. V primeru preklica bomo vse zbrane osebne podatke izbrisali. Za podrobnejše informacije preberite našo politiko zasebnosti.