Evropski sklad za regionalni razvoj

Pristop

20.04.2020
Pristop

Pristop je zelo uspešna evropska družba za svetovalne in komunikacijske storitve s sedežem v Ljubljani. Pristop nudi raznovrstne storitve, od poslovnega svetovanja, trženja, digitalnih komunikacij, vodenja in načrtovanja dogodkov do spremljanja in analize medijskih objav.

Biti uspešen v današnjem hitrem poslovnem svetu pomeni biti sposoben hitro in učinkovito uresničiti kompleksne zahteve naročnikov s hitrim, učinkovitim, profesionalnim in edinstvenim pristopom, ki te loči od drugih.

To je izziv, s katerim se Pristop uspešno sooča, tako kot naša prevajalska agencija.

S pomočjo naših zanesljivih zunanjih sodelavcev Alkemist nudi storitve prevajanja, lektoriranja in tolmačenja tako v lokalnih jezikih, kot so slovenščina, hrvaščina, bosanščina, srbščina in albanščina, kot tudi v glavnih evropskih jezikih, kot so angleščina, nemščina, francoščina in ruščina.

Večino Pristopovih naročil predstavljajo kratka besedila, zato prava zahtevnost izhaja iz kratkih rokov, brez kompromisov pri natančnosti in zvestobi izvirnemu besedilu, upoštevajoč ciljno skupino in vselej ustvarjalno uporabo jezika.

Vsem projektom namenimo enako količino pozornosti, ne glede na to ali gre za objavo v časopisu, finančno poročilo, slogan, promocijsko objavo na Facebooku, opis izdelka ali oglaševalsko kampanjo, zato da vedno zagotovimo kakovosten prevod.

Dobre oglase je težko oblikovati in enako zahtevno prevesti.

Za Pristop smo se spopadli z izzivom prevajanja sloganov oglasa za jabolčni cider iz slovenščine v angleščino, ki so se morali rimati, biti lokalizirani, duhoviti, aktualni in razumljivi širokemu občinstvu.

Enako zahteven projekt je bil prevod uvodne pesmi priljubljene TV-serije »Prijatelji« za oglaševalsko kampanjo, toda ne iz izvirne angleške verzije – prevesti je bilo treba slovensko različico pesmi, pri čemer je izvirna pesem služila le kot opora.

Pristopova naročila prav tako vključujejo kratka oglaševalska besedila, ki temeljijo na besedni igri okoli ene besede. Naša naloga je, da poiščemo ustreznik v ciljnem jeziku in hkrati pustimo dovolj prostora za besedno igro, ki podaja enako sporočilo kot izvirnik.

Pristopu smo hvaležni, da nam kot strokovnemu partnerju zaupajo naloge, ki nam omogočajo, da se učimo, izboljšujemo in premikamo meje jezika.

Veselimo se naših bodočih sodelovanj in že vznemirjeno čakamo vse nove projekte.

Izstopajte z Alkemistom.

ODKRIJTE NAŠE STORITVE
Prijavite se in bodite obveščeni o vseh novostih.
Soglasje lahko kadar koli prekličete prek povezave, ki je navedena na koncu vsakega obvestila. V primeru preklica bomo vse zbrane osebne podatke izbrisali. Za podrobnejše informacije preberite našo politiko zasebnosti.

Nastavitve piškotkov

  • Zahtevano
  • Analitika
  • Oglaševanje

Prikaži podrobnosti