Evropski sklad za regionalni razvoj

Saatchi & Saatchi

Damjan Antlej • 20.04.2020
Saatchi & Saatchi

Saatchi & Saatchi je oglaševalska agencija, članica skupine Publicis Group. Deluje po celotni regiji in se ponaša s pripravo oglaševalskih kampanj za nekatere najbolj slovite blagovne znamke v Srbiji in okoliških državah.

Naše sodelovanje z agencijo se je leta 2016 začelo na neobičajen način – prosili so nas za naše mnenje glede priredbe oglaševalskega slogana v regionalne jezike. Z današnjega vidika lahko rečemo le, da so bili očitno zadovoljni z našim odgovorom, saj od takrat za Saatchi & Saatchi pripravljamo prevode in priredbe skoraj vsak dan.

Čeprav so slogani in oglaševalska besedila za kampanje agencije pogosto kratka, lahko predstavljajo velik izziv, zato k njim pristopamo z enako mero strokovnosti in predanosti. Nikdar ne smemo pozabiti, da je oglas časovno omejen in da mora biti sporočilo usklajeno z idejo celotne kampanje.

Pri oglaševalskih besedilih so pogosto uporabljene besedne igre, metafore, dvoumnosti in celo besedila pesmi. Naša naloga je, da sporočilo verodostojno prenesemo v črnogorščino, hrvaščino, bosanščino, makedonščino, slovenščino in albanščino, pri čemer nikdar ne pozabimo na ciljno občinstvo oglasa.

Dobra komunikacija z naročnikom in ustvarjalnost Alkemistove ekipe sta pri tovrstnih projektih ključnega pomena in veseli nas, da imamo oboje.

Na začetku našega sodelovanja smo vzpostavili proces prevajalskega dela za vsako oglaševalsko kampanjo, ki jo pripravljamo za Saatchi & Saatchi: ko naročnik predloži kampanjo našemu projektnemu vodji, ta skupaj z ekipo visoko usposobljenih prevajalcev in lektorjev pripravi vse relevantne informacije za konceptualizacijo ustvarjalne rešitve in lokalizacijo prevoda v ciljni jezik ekipe.

Sodelovanje s Saatchi & Saatchi nam je prineslo nove in dragocene izkušnje. Ugotovili smo, da je včasih prevod petih besed lahko bolj zahtevna in dolgotrajna naloga kot prevod celotne strani, a po zaslugi Saatchi & Saatchi smo odkrili pravo moč naše jezikovne alkimije.

Prijavite se in bodite obveščeni o vseh novostih.

Pridružite se vodilnim podjetjem, ki že redno prejemajo naše novosti.

Odjavite se lahko kadar koli, in sicer prek povezave, ki je navedena na koncu vsakega obvestila.


Avtor
Damjan Antlej
Damjan Antlej
Prijavite se in bodite obveščeni o vseh novostih.
Soglasje lahko kadar koli prekličete prek povezave, ki je navedena na koncu vsakega obvestila. V primeru preklica bomo vse zbrane osebne podatke izbrisali. Za podrobnejše informacije preberite našo politiko zasebnosti.