Evropski sklad za regionalni razvoj

Siemens

Damjan Antlej • 23.04.2020
Siemens

Na svetu je le nekaj podjetij, kot je Siemens, čigar uspešno poslovanje temelji na 173 let dolgi tradiciji in neustavljivem pionirskem duhu. Od vizionarskih idej Wernerja von Siemensa, ki so bile že davnega leta 1847 uprte daleč v prihodnost, se je Siemens razvil v vodilno svetovno podjetje na trgu elektronike in elektrotehnike.

Podjetje Siemens je prisotno na srbskem trgu že 133 let, oziroma od 1887, ko je sodelovalo pri prvih prizadevanjih za elektrifikacijo Srbije.

Prvi koraki prevajalske agencije Alkemist v Srbiji so popolnoma povezani s podjetjem Siemens. Verjamemo, da nam je to podjetje že od prvega trenutka našega sodelovanja pokazalo, kako lahko napredujemo iz dneva v dan in kakšno raven storitev želimo nuditi drugim vodilnim svetovnim podjetjem.

Sodelovanje s podjetjem Siemens Beograd se je začelo leta 2008, pri čemer nam je od projekta do projekta podjetje izkazovalo vse več zaupanja, saj smo začeli sodelovati tudi z njihovo tovarno za proizvajanje vetrnih turbin v Subotici in sestrskimi podjetji kot so Siemens Healthcare d. o. o. Beograd, Siemens Mobility d. o. o. Cerovac in Siemens Gas and Power d. o. o. Beograd.

V sodelovanju z beograjskim Inštitutom novejše zgodovine je podjetje Siemens Srbija pripravilo monografijo »Korak pred časom – 125 let podjetja Siemens v Srbiji«. Bogato ilustrirana monografija, ki temelji na zgodovinskih dejstvih, prikazuje dolgotrajno partnerstvo med srbskim gospodarstvom in podjetjem Siemens, začetki katerega segajo v 19. stoletje, ko se je blagovna znamka Siemens prvič pojavila v Srbiji.

Še posebej smo ponosi na zaupanje, ki nam ga je izkazalo podjetje Siemens, da smo lahko bili del tega zahtevnega projekta. Projekt je zahteval tesno sodelovanje med zaposlenimi v podjetju Siemens in našimi sodelavci, saj smo oboji le na tak način lahko razumeli resnično vrednost monografije in zgodovine samega podjetja. Monografijo so v srbščini pregledali strokovni lektorji, ki so si prizadevali prenesti sporočilo vsake povedi, ga oblikovati na ustrezen način in poudariti vrednost vsake posamezne besede. Pri projektu prevoda monografije v angleščino je sodelovalo sedem oseb: prevajalci, vodje projekta in lektorji, ki so hkrati tudi materni govorci angleščine, in šele po več revidiranih različicah se je ekipa skupaj s podjetjem Siemens odločila, da je monografija pripravljena na tisk. https://www.siemens.rs/portal/onama/125-godina/

Danes je naše sodelovanje s podjetjem Siemens celovito, zgrajeno na trdnih temeljih, in pripravljeni smo, da jih še naprej podpiramo pri njihovem poslovanju. Veseli nas, da jim lahko pomagamo pri vseh njihovih uspehih in izpolnjujemo vse njihove želje ter upamo, da se bo to sodelovanje razvilo v vseživljenjsko partnerstvo ... Njihovo priporočilo nam je omogočilo, da zdaj sodelujemo tudi s podjetjem Siemens v Avstriji in Nemčiji, kot tudi z mnogimi drugimi podjetji, ki se zavedajo, da podjetje Siemens zahteva in ceni le najboljše.

Zahvaljujemo se vam za dvanajstletno zaupanje!

Prijavite se in bodite obveščeni o vseh novostih.

Pridružite se vodilnim podjetjem, ki že redno prejemajo naše novosti.

Odjavite se lahko kadar koli, in sicer prek povezave, ki je navedena na koncu vsakega obvestila.


Avtor
Damjan Antlej
Damjan Antlej
Prijavite se in bodite obveščeni o vseh novostih.
Soglasje lahko kadar koli prekličete prek povezave, ki je navedena na koncu vsakega obvestila. V primeru preklica bomo vse zbrane osebne podatke izbrisali. Za podrobnejše informacije preberite našo politiko zasebnosti.