Evropski sklad za regionalni razvoj
O PODJETJU

Spoznajte ekipo

Naše pisarne: Ljubljana Zagreb Beograd Praga
Michaela Zoubková
Michaela Zoubková
Michaela ima v Alkemistu trenutno dve vlogi. V prvi opravlja naloge business developerja za Češko republiko, druga pa je vendor manager za vse poslovalnice v Evropi.
Vloga BD je izjemno kompleksna in izpolnjujoča. Agencija Alkemist je prepoznavna po svoji profesionalnosti in hitrosti, zato mora biti tudi BD zelo profesionalen, s hitrimi odzivi, izvrstno presojo in odličnimi pogajalskimi sposobnostmi. BD skupaj z lastniki določa smer podjetja, vpliva na njegovo kulturo, sestavo ekipe, ton komunikacije s strankami in sodeluje pri drugih pomembnih dejavnostih.
Položaj VM je za podjetje zelo pomemben tudi zato, ker VM išče, izbira in preizkuša prevajalce in lektorje ter jih nato vključi v kompleksne storitve, ki jih ponuja agencija. Nobena kakovostna prevajalska agencija ne more delovati brez odličnih in profesionalnih prevajalcev in lektorjev.
Preden je Michaela postala del Alkemistove ekipe, je delala na drugih področjih v manjših podjetjih (finance, IT), kjer se je preizkusila v vrsti različnih dejavnosti. Z rastjo teh podjetij pa se je vse bolj povezovala z dejavnostmi, ki so povezane s hrvaško govorečim območjem. Ustvarjala je manjše in večje ekipe, pogosto pa se je pogajala s poslovnimi partnerji in se dogovarjala o pogojih projekta. Prav zato je zanjo kombinacija dveh prepletenih vlog prava stvar, saj s svojimi veščinami in delom močno prispeva k uspehu Alkemista.
Marija Mirković
Marija Mirković
Marija je svojo kariero v Alkemistu začela leta 2006 kot vodja pisarne. Delala je na vzpostavi in strateškem razvoju poslovanja Alkemista v Republiki Srbiji. S svojim znanjem, potrpežljivostjo in prejšnjo delovno izkušnjo, ki jo je pridobila na področju trženja in organizacije, ob previdno izbranem timu, ki se je nenehno večal, je Mariji uspelo start up podjetje, Alkemist Beograd, pripeljati do ravni, na kateri je danes in da visoka kakovost storitve in profesionalnost postaneta sopomenki za poslovanje Alkemista.
Marija je postala direktorica pisarne Alkemist Beograd leta 2016, leta 2017 pa je prevzela še funkcijo direktorice pisarne Alkemist Praga. Diplomirala je na Fakulteti za organizacijske vede, Univerze v Beogradu.
Vedno iščemo strokovnjake za jezik.
Se nam želite pridružiti?
Prijavite se in bodite obveščeni o vseh novostih.
Soglasje lahko kadar koli prekličete prek povezave, ki je navedena na koncu vsakega obvestila. V primeru preklica bomo vse zbrane osebne podatke izbrisali. Za podrobnejše informacije preberite našo politiko zasebnosti.